Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

 

predplatne.jpg

10.12.2023

Vážení příznivci Divadelního spolku J. N. Štěpánka,

v  době Adventu jsme pro Vás připravili hned dvě divadelní události. Již tradičně jsme zpříjemnili dětem čekání na Ježíška pohádkou – tentokrát to byla Doktorská na námět známé pohádky Karla Čapka. Pro dospělé publikum chystáme premiéru černé komedie Svátek šepotavých…, kterou vám nabídneme ve dvou termínech. K naší radosti jsou obě představení už v této chvíli téměř vyprodaná. Rádi bychom Vám tímto poděkovali za přízeň a zájem, který nás opravdu velice těší.

Od chvíle, kdy jsme se 28. října potkali u pomníku T. G. Masaryka, uplynul víc než měsíc. Během této doby jsme měli možnost reprezentovat město Chrudim na třech divadelních akcích. V sobotu 4. listopadu jsme zahráli inscenaci Jako v nebi, tak i na zemi na 27. ročníku nesoutěžního festivalu amatérských divadelních souborů s názvem Divadelní Erbenův Miletín. Den poté jsme se stali součástí podzimní divadelní přehlídky Symposion, aneb divadlo nás baví v Třebechovicích pod Orebem. Tradice této přehlídky ochotnických divadelních souborů z celé republiky sahá až do roku 1965; jsme proto hrdí na to, že jsme mohli být jedním z účinkujících souborů a potěšit malé i velké diváky pohádkou Čert a Káča. A konečně v sobotu 11 listopadu jsme si zahráli opět „Nebe“ na přátelském představení v Přelovicích. Všem pořadatelům děkujeme za vlídné přijetí a publiku za báječnou atmosféru.

Přestože všude bylo dobře, na domovské scéně je nám nejlépe. Proto se velice těšíme, až se s Vámi opět potkáme v Divadle Karla Pippicha. Krásný předvánoční čas a mnoho kulturních zážitků Vám přeje

Divadelní spolek Jana Nepomuka Štěpánka

 

28.11.2023

Na jaro 2024 pro Vás chystáme předplatné Chrudimská opona, v rámci které uvidíte 3 představení - 2 hostující a 1 našeho divadelního spolku.

 

 

4.11.2023 jsme si zahráli v Miletíně hru Jako v nebi tak i na zemi: https://www.youtube.com/shorts/qb1BTULTWAI

a foto: https://www.rajce.idnes.cz/divadelnicichrudim/album/jako-v-nebi-tak-i-na-zemi-miletin

 

 

 

Dne 11.března 2022 jsme se zúčastnili Krajské postupové přehlídky amatérského činoherního a hudebního divadla v Ústí nad orlicí - Orlická maska s inscenací S Tvojí dcerou? NE!

Získali jsme doporučení na postup na celostátní přehlídku amatérského činoherního a hudebního divadla Divadelní piknik Volyně.

Aneta Vavřinková získala cenu za herecký výkon za roli Sandry.

Čestné uznání za herecký výkon získali Monika Slezáková za roli Alice Jakub Slezák za roli Česti.

Čestné uznání za režii získal Jan Slezák.

DS J.N.Štěpánka  získal čestné uznání za kostýmy a inscenaci.