etiketa4_1_5.jpg  Jan Slezák (v souboru od 1991)

Principál, herec, režisér, výtvarník

Kde jste mohli Honzu vidět:

• Správce (Gaudeamus Igitur, 1994)
  • Zvíře ( Kráska a zvíře, 1994)
  • Žoldák Zajíc (Dva na koni, jeden na oslu, 1997)
  • Policista, černoch (Rajský ostrov, 2002)
  • Gilbert Dodds (Taková milá slečna, 2012)

Režijní počiny:

• Dva na koni, jeden na oslu (1996)
  • ...není nad talíř sardinek! (2004)
  • Kulhavý mezek (2009)

Aktuální role:

• Lumír (Dívčí válka, 2000)
  • Pricipál Jakub (Kulhavý mezek, 2009)
  • Lupino (Dalskabáty, hříšná ves, 2012)
  • Doktor Fajt (Doktorská pohádka, 2013)
  • Hirame Ottis (Canterville story, 2007,2014)
  • Správce, Belzebub (Čert a Káča, 2015)

Největší cestovatel napříč hereckými škatulkami. V souboru se poprvé objevil v roli nacistického Správce ve hře z období německé okupace (Gaudeamus Igitur, r. 1994), následovala pohádková role Zvířete (Kráska a Zvíře, r. 1994) či středověkého žoldáka Zajíce (Dva na koni jeden na oslu, r. 1997). Snad nejvýrazněji diváky oslovil v růžovoučké roličce Lumíra, která ho stála řadu vysvětlování u ženských a zejména mužských příznivců (Dívčí válka, r. 2000). Svým kolegům rád předává (nejen) herecké zkušenosti při režírování představení (Dva na koni, jeden na oslu, r. 1996, ... není nad talíř sardinek!, r. 2004). Kromě jiného vytváří scénografii k představením, dobře zpívá a hraje na svá oblíbená bonga. Posledním počinem je režie hry Kulhavý mezek.  Jako režisér se obětavě zhostil role principála Jakuba, která je jeho hřebcem herectví a kde se naplno uplatňuje divadelní nadání a cit pro dramatické hry. Za tuto roli získal na krajské divadelní přehlídce Zlom Vaz v roce 2011 cenu za herecký výkon. Jako principál souboru je také vůdčí postavou veškerých mimodivadelních aktivit, včetně režie filmu Chrudimátor.